Cine este Angela Cristea, femeia care l-a scos din sărite pe Liviu Dragnea

angela cristea natiunea romana
Angela Cristea este șefa Reprezentanței Comsiei Europene în România din anul 2014 și este femeia despre Liviu Dragena spune că ”transmite minciuni comisarilor europeni”.
Problemele sesizate în rapoartele Angelei Cristea de către Liviu Dragnea ar putea avea cauza în faptul că șeful Angelei Cristea este olandezul Frans Timmermans, cunoscut deja ca un ”neprieten” al României, vicepreședinte al Comisiei Europene care se opune, de obicei, aderării Româneiei la Schenegen.
Ca toți șefii de Delegații ai Comisei Europene, Angela Cristea răspunde direct în fața lui Timmermans.
In anul 1993, Angela Cristea (Filote) a fost selectata pentru a configura echipa de presa si informare a noii reprezentante diplomatice a Comisiei Europene in Romania, conform Hotnews. In aceasta perioada, ea s-a ocupat de punerea in aplicare a strategiei de comunicare a Comisiei Europene pentru Romania. A stabilit, de asemenea, relatii cu presa locala, nationala si internationala si a intreprins activitati de informare a publicului, acestea incluzand crearea unei retele puternice de multiplicatori ai informatiilor europene, alcatuite din 1.000 de parteneri.

In 2006, Angela Cristea s-a mutat la Ankara, unde a pus in practica experienta acumulata cu privire la procesul Turciei de pre-aderare la Uniunea Europeana, in gestionarea principalului proiect de comunicare al Delegatiei UE din aceasta tara. Ulterior ea a lucrat ca sef-adjunct al Delegatiei UE din Egipt, a precizat sursa citata.

Dupa preluarea mandatului de catre actuala echipa a Comisiei Europene, in 2010, Filote a devenit unul dintre purtatorii de cuvant ai acesteia, si anume cel responsabil pentru tema extinderii si politicii de vecinatate a UE.  Cristea a studiat economie, stiinte politice si afaceri europene. In 1993 a obtinut titlul de Master in Filosofie, cu specializarea in relatii internationale, de la Universitatea din Amsterdam.

Comisia Europeana are Reprezentante in toate cele 28 de state membre, precum si Antene Regionale la Barcelona, Belfast, Bonn, Cardiff, Edinburgh, Marsilia, Milano, Munchen si Wroclaw. Acestea au rolul de a informa mass-media si publicul cu privire la politicile UE, precum si de a informa Comisia in privinta principalelor evolutii din tara respectiva.

Reprezentantele se afla sub autoritatea vicepresedintelui Comisiei Europene Frans Timmermans.

Națiunea Română este ziarul online de politică pro-națională care comentează evenimentele și știrile zilei din perspectiva cetățeanului care, înainte de a avea simpatii politice, urmărește interesul și binele națiunii, în spiritul definiției patriotismului formulată de Vasile Conta:  „A fi cinstit, a avea conștiința curată și o inteligență vie, a avea un arbitraj filosofic pentru compatrioții tăi; un criteriu, din care să reiasă principiul că viața ta aparține tuturor și că tu nu ești decât un luptător într-un război care tinde spre fericirea și gloria țării tale” 
Ziarul online Națiunea Română, natiunearomana.ro este un ziar fondat de Călin Liviu Georgescu, pentru a susține și încuraja opiniile cetățenești și atitudinea critică față de manifestările de tot felul ale politicianismului nociv și ale lipsei de patritosm ale clasei politice. Vă invităm să comentați articolele noastre pe pagina Facebook a ziarului, aici: Facebook/ziarulnatiunearomana.ro
 
Natiunea Romana

Te-ar mai putea interesa și...

About the Author: Națiunea Română