Cioloș, europarlamentarul viitorului

Calin Georgescu

PRESA ROMÂNĂ IGNORĂ AVERTISMENTELE lui Nigel Farage, acelea de dinainte de frumosul discurs al lui Juncker, deși, de data aceasta, ar merita puțină atenție, fiindcă englezul semnalează apariția în viitor a unor europarlamentari care nu vor mai fi reprezenta națiunile din care provin, ci vor fi aleși într-un proces electoral trans-național, întâi pe baza afilierii la partidul-mamă din Parlamentul European, și abia apoi prin mandat național. Dar pentru noi, românii, viitorul enunțat de Farage este deja aici. La noi, Cioloș este deja prototipul unui astfel de specimen de europarlamentar, selectat, format, îndoctrinat, întors cu cheia și pus să funcționeze ca un fel de european model, un fel de euro-zombie cu discurs de lemn, aflat în căutarea românilor stingheri sau oportuniști, cărora să le transmită virusul care le îndoaie coloana vertebrală spre vest și-i transformă în diferite versiuni Hildegard Brandl, niște maimuțe vioaie care repetă cui stă să asculte, mesajul de la centru; ”mai multă Europă, mai multă Europă”. Dar și în acest caz, ca în mai toate durerile noastre, problema nu este că Juncker vrea Cioloși peste tot, ci că electoratul român e mai credul ca un copil care vrea o acadea, neavând discernământul de plesni peste bot dobitocii puși pe liste de neonoranta noastră clasă politică. De exemplu, situația că electoratul i-a trecut lui vederea lui Băsescu porcăria prin care a împins-o în față în PE pe agramata de fi-sa, mie mi se pare, în continuare, de spaimă, atât de înfricoșătoare, că nici nu-mi mai vine să râd. Dacă mai adaug la asta faptul că alde Macovei, Turcan și alți fani-europa se întreceau să poarte tricouri cu stupida, parcă-mi vine și mie să mă eurozombilesc. Norocul meu este că alternativa, aceea de a mă răzvrăti, atât cât pot și știu, împotriva politicienilor iresponsabili, care parcă dinadins te fac să-ți fie silă de tot și de toate, dinamitând astfel orice mugure de solidaritate națională, alternativa asta este mult mai captivantă.

Călin Georgescu

Stiri Online Tv

Națiunea Română este ziarul online de politică pro-națională care comentează evenimentele și știrile zilei din perspectiva cetățeanului care, înainte de a avea simpatii politice, urmărește interesul și binele națiunii, în spiritul definiției patriotismului formulată de Vasile Conta:  „A fi cinstit, a avea conștiința curată și o inteligență vie, a avea un arbitraj filosofic pentru compatrioții tăi; un criteriu, din care să reiasă principiul că viața ta aparține tuturor și că tu nu ești decât un luptător într-un război care tinde spre fericirea și gloria țării tale” 
Ziarul online Națiunea Română, natiunearomana.ro este un ziar fondat de Călin Liviu Georgescu, pentru a susține și încuraja opiniile cetățenești și atitudinea critică față de manifestările de tot felul ale politicianismului nociv și ale lipsei de patritosm ale clasei politice. Vă invităm să comentați articolele noastre pe pagina Facebook a ziarului, aici: Facebook/ziarulnatiunearomana.ro
 

Recommended For You

About the Author: Natiunea Romana