Cui îi trebuie o ”dreaptă” firavă,

natiunea romana

IDEEA CĂ BINELE se întărește prin cocoloșire este la fel de toxică ca și ideea că dacă vrei să învingi răul trebuie să te faci mai rău ca el. Eu zic, dimpotrivă (citând pe numaiștiucine), că dacă vrei să învingi întunericul, trebuie doar să aprinzi lumina, nu să te lupți cu el. Sau ca să vin la subiect, cu cât răul e mai rău (pesediștii), cu atât trebuie să devină ceilalți (useriștii) mai buni. Or, eu văd că, dimpotrivă, userismul, tefelismul, devine pe zi ce trece mai rău, versiunea utecistă a dreptei (care-o mai fi și aia), un fel de pesedism mai spălat, un fel de feseneu de tineret care-și ia lumina de la PPE, aceeași politică cu altă bălărie, o instituție care pute a politicianism dezagreabil încă din fașă. Cui servește să treci sub tăcere c-au devenit așa cum au devenit? Lor nu. Nouă, nici atât. Circulă ideea că dreapta trebuie să se unească ca să-i bată pe pesediști, iar acesta este un proces delicat, firav, care nu trebuie deranjat prin comentarii malițioase, care tulbură fragilul echilibrul al naturii politice care înmugurește în aceste zile. Păi, eu zic că dacă-i așa firav, să piară naibii mai repede, căci ce-i firav, firav rămâne, mai mult ne-ncurcă. Că este o lege a naturii care spune că ceva, orice, crește dintr-un sâmbure puternic, solid și omogen, ca universul care apare din Big Bang. Păi, eu nu văd așa ceva la ăștia, la ”dreapta”, ci mai degrabă, invers, niște membre haotice în căutarea unui cap care să le dea sens și noimă. Good luck with that, cum ar zice americanul. Pe deasupra, nici măcar capul ăla nu e unul singur, ci sunt trei, parcă la derută: unul fix – Iohannis, altul flotant – Cioloș, și altul în mânecă, așteptând de după perdeluță – Crin Antonescu. Miracolul prin care acest trio formidabil ar putea să instaureze în România cultul muncii, al seriozității și al responsabilității individuale, mie îmi scapă, căci la rigoare și cu obiectivitate, eu nu văd cum trei pafariști ar putea forma un om serios. Ca să rezum. Da, pesedismul este toxic și nociv pentru țară și națiune, și asta se poate demonstra la orice oră cu date, fapte și rezultate. Dar să speri că pesedismul poate poate fi combătut sau învins cu speranță goală, cocoloșirea userismului și credința mistică în ”dreapta”, asta e la fel de toxic. Mai bine lipsă. Căci o minte clară de om, fără iluzii aiurea și idei fixe, face mai bine, atât omului, cât și lumii, în general. D-aia zic, useri-tefelismul poate că era bun în proiect, dar acum s-a stricat și a devenit ”răul cel mai mic”. Păi, iar avem de ales între două rele? Hai mai bine să fim sinceri și să recunoaștem că n-a mers nici asta. Deci, flit USR, tabula rasa și de la capăt. Așa zic.

Călin Liviu Georgescu

Națiunea Română este ziarul online de politică pro-națională care comentează evenimentele și știrile zilei din perspectiva cetățeanului care, înainte de a avea simpatii politice, urmărește interesul și binele națiunii, în spiritul definiției patriotismului formulată de Vasile Conta:  „A fi cinstit, a avea conștiința curată și o inteligență vie, a avea un arbitraj filosofic pentru compatrioții tăi; un criteriu, din care să reiasă principiul că viața ta aparține tuturor și că tu nu ești decât un luptător într-un război care tinde spre fericirea și gloria țării tale” 
Ziarul online Națiunea Română, natiunearomana.ro este un ziar fondat de Călin Liviu Georgescu, pentru a susține și încuraja opiniile cetățenești și atitudinea critică față de manifestările de tot felul ale politicianismului nociv și ale lipsei de patritosm ale clasei politice. Vă invităm să comentați articolele noastre pe pagina Facebook a ziarului, aici: Facebook/ziarulnatiunearomana.ro
 
Natiunea Romana

Te-ar mai putea interesa și...

About the Author: Națiunea Română