Goțiu: ”În pauză m-a amenințat să nu mai spun că e nesimțit”

palada gotiu pumn

Senatorul USR Mihai Goțiu a încasat un ”pumn în gură” de la sociologul Mirel Palada în pauza unei emisiuni de dezbateri de la B1TV, ca urmare a jignirilor pe care senatorul i le-a adresat lui Palada în timpul emisiunii, după cum a mărturisit USR-istul într-o intervenție telefonică la altă televiziune.

Momentul, unic în istoria televiziunii din România (îmbrânceli și înjurături în culise au mai fost) a polarizat brusc opiniile publicului.

Mulți au considerat că Goțiu a primit ceea ce merita, intervențiile publice ale USR-istului provocând, nu o dată, dezgust și respingere. Nici ca interlocutor în platourile de televiziune Goțiu nu a atras simpatii pentru mesajele partidului său, în primul rând datorită discursului necizelat, abraziv și a stilului personal marginal.

Pe de altă parte, gestul de exasperare al lui Palada,  exprimat printr-un pumn în figura lui Goțiu, a provocat comentarii dezaprobatoare în publicul care simpatizează USR, fiind considerat ca un gest rudimentar, care ar exprima impasul grupului naționalist-socialist, de care Palada a lăsat impresia că este captivat.

Totuși, sursele noastre din staff-ul B1TV confirmă ceea ce ambele tabere  ale publicului simt, dincolo de opinii și declarații, și anume faptul că pumnul lui Palada a fost o simplă reacție a unui bărbat confruntat cu jignirile unui mitocan persistent.

Sociologul Mirel Palada s-a abținut, deocamdată, de la comentarii, însă Goțiu a profitat de excesul de atenție primit o dată cu pumnul și a făcut turul televiziunilor, explicând ceea ce a pățit. 

Astfel, nesperata creștere de audiență a B1TV s-a irosit rapid, regăsindu-se în schimb la Antena 3, care, cu un pachet de moderatori mai verbali și mai ”pe subiect”, au capturat evenimentul, transformându-l într-o știre.

Mihai Goțiu: „M-a lovit în pauza unei emisiuni de la B1. În prima parte a emisiuni, domnul Palada a intrat de mai multe ori peste mine și i-am spus că este un comportament nesimțit care m-a făcut să intru în politică. Moderatoarea mi-a atras atenția la limbaj, am spus că îmi susțin afirmația, pentru că asta e definiția de dicționar a unui om lipsit de bun simț când nu te lasă să spui ce ai de spus. Apoi, în pauză, m-a amenințat să nu mai spun că e nesimțit, că îmi arată el după emisiune. Și am spus că dacă va continua să mă întrerupă, să nu mă lase să vorbesc, am zis: da, ăsta e comportament nesimțit. A venit pauza (…) și a venit și pumnul în gură. În acel moment au intervenit cei care erau în platou la B1 și l-au oprit”, a declarat Goțiu la Antena 3.

Națiunea Română este ziarul online de politică pro-națională care comentează evenimentele și știrile zilei din perspectiva cetățeanului care, înainte de a avea simpatii politice, urmărește interesul și binele națiunii, în spiritul definiției patriotismului formulată de Vasile Conta:  „A fi cinstit, a avea conștiința curată și o inteligență vie, a avea un arbitraj filosofic pentru compatrioții tăi; un criteriu, din care să reiasă principiul că viața ta aparține tuturor și că tu nu ești decât un luptător într-un război care tinde spre fericirea și gloria țării tale” 
Ziarul online Națiunea Română, natiunearomana.ro este un ziar fondat de Călin Liviu Georgescu, pentru a susține și încuraja opiniile cetățenești și atitudinea critică față de manifestările de tot felul ale politicianismului nociv și ale lipsei de patritosm ale clasei politice. Vă invităm să comentați articolele noastre pe pagina Facebook a ziarului, aici: Facebook/ziarulnatiunearomana.ro
 

Recommended For You

About the Author: Natiunea Romana