Suspecții

calin georgescu

În halul în care esta acum statul, țara și națiunea, orice partid politic, administrație, guvern sau funcționar plătit din banul public care nu se pronunță și nu acționează ferm și fără echivoc împotriva corupției din stat, împotriva hoției, a incompetenței, indolenței cetățenești și a interlopilor este, ca un minim, suspect de una din cele mai sus, dacă nu cumva este direct trădător de țară și inamic al interesului național.

Legile care reglementează activitatea instituțiilor care anchetează corupția din stat și indolența din societate trebuie înăsprite, nu slăbite, precum trebuie facilitat accesul în structurile de anchetă și judecată al magistraților competenți, onorabili, neșantajabili și incoruptibili.

Avem tendința să uităm că DNA este o instituție orientată către stat, către combaterea corupției în rândurile funcționarilor publici, nu către cetățean. Cetățeanul este beneficiarul activității DNA, fiindcă, teoretic, activitatea DNA se reflectă într-o administrație mai corectă și mai eficientă.

Zic, teoretic, fiindcă în ciuda succeselor DNA, relația cetățenilor cu statul nu s-a ușurat, ba aș zice că dimpotrivă. De aceea, eu cred că acest DNA nu își fac treaba suficient de bine și de eficient, dovadă fiind persistența la vedere a mafiilor locale, care, din câte spun localnicii, sunt nu doar neatinse, dar includ și mențin solide legături cu lumea interlopă.

Mai cred că DNA are acum un lider slab, fără anvergură și putere reală în modelarea și eficientizarea activității magistraților săi și în formarea unui corp de magistrați mai presus de orice suspiciune. Pe de altă parte, pârghiile de control ale activității DNA par a fi în mâinile unor politicieni și funcționari de aceeași speță cu funcționarii care fac obiectul activității DNA.

Ca să rezum. Suspiciunea mea față de administrația și executivul actual este maximă, și este întărită atât prin absența oricărei poziții publice împotriva corupției, cât și prin obsesia pentru slăbirea puterii magistraților, a celor din DNA, în mod special. Pentru mine, dar nu doar pentru mine, alte probe nu sunt necesare. Dacă măcăne ca o rață, merge ca o rață, e o rață.

Din păcate, știu exact că ceea ce cred eu și alții are zero impact atâta timp cât avem un președinte salb, de calibru mic și, așa cum se întâmplă adesea cu liderii mici, are în spate niște pafariști de aceeași teapă. Mai știu exact și că adunarea în grup în unor cetățeni ca mine, cu opinii de zero impact, nu crește puterea impactului, ci doar face trepte din spinările noastre, ca să se suie la conducere alți lideri de calibru mic, căci dacă ar avea calibru și relevanță nu ar avea nevoie de spinarea mea.

D-aia nu pun botul la tefelisme. După cum se mișcă, mi se pare că ăștia sunt din același material cu ăia, doar că încă n-au ajuns la cașcaval. Îi clasez și pe ei la suspecți.

Călin Georgescu

Națiunea Română este ziarul online de politică pro-națională care comentează evenimentele și știrile zilei din perspectiva cetățeanului care, înainte de a avea simpatii politice, urmărește interesul și binele națiunii, în spiritul definiției patriotismului formulată de Vasile Conta:  „A fi cinstit, a avea conștiința curată și o inteligență vie, a avea un arbitraj filosofic pentru compatrioții tăi; un criteriu, din care să reiasă principiul că viața ta aparține tuturor și că tu nu ești decât un luptător într-un război care tinde spre fericirea și gloria țării tale” 
Ziarul online Națiunea Română, natiunearomana.ro este un ziar fondat de Călin Liviu Georgescu, pentru a susține și încuraja opiniile cetățenești și atitudinea critică față de manifestările de tot felul ale politicianismului nociv și ale lipsei de patritosm ale clasei politice. Vă invităm să comentați articolele noastre pe pagina Facebook a ziarului, aici: Facebook/ziarulnatiunearomana.ro
 
Natiunea Romana

Te-ar mai putea interesa și...

About the Author: Națiunea Română