Team building cu îngeri

TEAM-BUILDING CU ÎNGERI. În poză este Arhanghelul Mihail, pictat de Gheorghe Tăttărescu pe la 1862, cred, pe altarul catedralei Sfântul Spiridon cel Nou din Calea Șerban Vodă din București. În poza mea, pe micul steag alb din spate, se vede și mesajul Arhanghelului, ”să stăm bine”, mesaj pe care omul de azi îl citește adesea (greșit) ca un fel de ”să-ți fie bine”, ceea ce este de înțeles, dar nu este citirea corectă. Din câte știu, Arhanghelul MIhail se adresează cu aceste cuvinte nu nouă, oamenilor, ci îngerilor, chemându-i să-și facă bine misiunea lor îngerească, de a-i îndruma și apăra pe oameni. Iată-l pe acest ”să stăm bine”, în context, când Arhanghelul Mihail se adresează celor trei oști îngerești în cadrul a ceea ce noi am numi azi un fel de team-building cu îngeri:
Arhanghelul Mihail: ”Să luăm aminte! Să stăm bine, să stăm cu frică înaintea Celui ce ne-a făcut pe noi şi să nu cugetăm cele potrivnice lui Dumnezeu. Să luăm aminte ce au pătimit cei ce erau împreună cu noi zidiţi şi cum se împărtăşeau cu noi din dumnezeiasca lumină. Să luăm aminte cum, îndată, din lumină s-au prefăcut în întuneric pentru mîndria lor şi din înălţime au fost aruncaţi jos în adînc. Să luăm aminte, cum a căzut din cer luceafărul cel ce răsărea dimineaţa şi s-a sfărîmat pe pămînt”.

Națiunea Română este ziarul online de politică pro-națională care comentează evenimentele și știrile zilei din perspectiva cetățeanului care, înainte de a avea simpatii politice, urmărește interesul și binele națiunii, în spiritul definiției patriotismului formulată de Vasile Conta:  „A fi cinstit, a avea conștiința curată și o inteligență vie, a avea un arbitraj filosofic pentru compatrioții tăi; un criteriu, din care să reiasă principiul că viața ta aparține tuturor și că tu nu ești decât un luptător într-un război care tinde spre fericirea și gloria țării tale” 
Ziarul online Națiunea Română, natiunearomana.ro este un ziar fondat de Călin Liviu Georgescu, pentru a susține și încuraja opiniile cetățenești și atitudinea critică față de manifestările de tot felul ale politicianismului nociv și ale lipsei de patritosm ale clasei politice. Vă invităm să comentați articolele noastre pe pagina Facebook a ziarului, aici: Facebook/ziarulnatiunearomana.ro
 

Recommended For You

About the Author: Națiunea Română