Tefelism și tembelism

Editoria Calin Georgescu

editorial calin georgescu

Sfârșitul de săptămână a oferit celor mai mulți dintre români două spectacole politice de un prost gust incontestabil: isterica manifestație PSD de la Târgoviște și coregrafia de inspirație nord-coreeană în culorile UE din Piața Victoriei. Complet neavenite și, desigur, percepute ca atare de către realiști, manifestațiile au demonstrat nimic altceva decât că activismul politic românesc este la nivelul secolului XIX, având urgentă nevoie de aducere la zi, dacă nu pentru progresul culturii politice de la noi, măcar din minimă decență și bun simț. Dovada că politicienii bat câmpii și la dreapta și la stânga este proiectul de lege pentru regularizarea tăierilor de păduri, proiect care a fost respins de Parlamentul majoritar PSD-ist chiar cu câteva zile înainte de proteste, moment foarte grav pentru România, dar complet ignorat, atât de tembelismul socialist târgoviștean, cât și de tefelismul bucureștean. Cu această ocazie s-a văzut cel mai bine că agitația activistă este nu doar profund nocivă societății, dar și că este doar un bâlci creat de politicieni pentru a distrage atenția cetățeanului de la chestiunile cu adevărat importante ale țării, printre care, situația exploatărilor forestiere este printre cele mai critice. Acum e prea târziu. Protestele s-au încheiat, pancartele creative sunt la gunoi. De-acum, atât halucinații de la Târgoviște, cât și inflamații de la București, pot fi liniștiți. Peste ani, când următoarea generație (mai pragmatică, sper) va contempla munții cheliți de arbori și va întreba ”Și voi ce-ați făcut ca să opriți asta?”, părinții lor pot fi siguri încă de pe acum că vor răspunde ”Am făcut politică”. ”Adică?”, va insista generația. ”Adică am fost niște boi”.

Călin Georgescu

Fondator, Director editorial Știri Online TV

Națiunea Română este ziarul online de politică pro-națională care comentează evenimentele și știrile zilei din perspectiva cetățeanului care, înainte de a avea simpatii politice, urmărește interesul și binele națiunii, în spiritul definiției patriotismului formulată de Vasile Conta:  „A fi cinstit, a avea conștiința curată și o inteligență vie, a avea un arbitraj filosofic pentru compatrioții tăi; un criteriu, din care să reiasă principiul că viața ta aparține tuturor și că tu nu ești decât un luptător într-un război care tinde spre fericirea și gloria țării tale” 
Ziarul online Națiunea Română, natiunearomana.ro este un ziar fondat de Călin Liviu Georgescu, pentru a susține și încuraja opiniile cetățenești și atitudinea critică față de manifestările de tot felul ale politicianismului nociv și ale lipsei de patritosm ale clasei politice. Vă invităm să comentați articolele noastre pe pagina Facebook a ziarului, aici: Facebook/ziarulnatiunearomana.ro
 

Recommended For You

About the Author: Natiunea Romana